facebook  youtube  twitter  instagram 27/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Τρικάλων και Καρδίτσας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/03/2024 17:56:14
Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Τρικάλων και Καρδίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Τρικάλων και Καρδίτσας 

Η πρώτη μουσική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων στις 8 Απριλίου 2024 με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων

Μετά από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας, οι Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» η θεματική εκδήλωση – συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργός) και Μπάμπη Μπακάλη (συνθέτης). 

Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατΆ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν την καταγωγή τους ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα (πατρογονική καταγωγή- Κρανιά Ασπροποτάμου), ο δε Μπάμπης Μπακάλης από την Καρδίτσα (Κανάλια Καρδίτσας). 

Η θεματική εκδήλωση με βάση τον λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο δύο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δυο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Τρικάλων, Καρδίτσας), Δήμων αλλά κυρίως και δυο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται για τα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων. Αντίστοιχα στην Καρδίτσα την Τρίτη 16 Απρίλιου 2024 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμοι Καρδίτσας και Μουζακίου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν συγγενείς των τιμώμενων προσώπων, οι οποίοι και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση. Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο και υπάρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο (live streaming) μέσα από το κανάλι Youtube της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: 

https://www.youtube.com/watch?v=cZyaCu2yH_c

Επίσης οι μαθητές/τριες των δυο Μουσικών Σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τη ζωή και το έργο των δυο Θεσσαλών δημιουργών. Επιπρόσθετα οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στην παράσταση θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων και αξιοθέατα των περιοχών αντίστοιχα.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας υπεύθυνος του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Καρδίτσας, κ. Ηλίας Παππάς.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Τρικάλων υπεύθυνος της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Τρικάλων, κ. Νικόλαος Κοφίνας και υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας οι εκπαιδευτικοί κα Θεανώ Πέτκογλου, κα Νάντια Μιχαλούλη, κα Φωτεινή Γεωργίου και κα Στέλλα Αναστασοπούλου.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6C459
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ